29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema
kusama09

Yayoi Kusama

Den japanska konstnären Yayoi Kusama (f. 1929) är en av samtidens mest uppmärksammade konstnärer. Med sin säregna blandning av surrealism, minimalism, pop och psykedelia har hon som få andra konstnärer obekymrat rört sig mellan olika media, mellan öst och väst, mellan konst och populärkultur och mellan kulturella identiteter.

Yayoi Kusamas medverkan på Stockholm Music & Arts sker i samarbete med Moderna Museet och ArkDes. Verk av Kusama  kommer att presenteras i Trädgården. Mer information om Kusamas installation kommer att presenteras i mitten av maj.

Under sommaren visas utställningen Yayoi Kusama – I oändligheten på Moderna Museet och ArkDes (11.6-11.9 2016). Utställningen är en  av de första stora retrospektiva presentationen av Kusamas konstnärskap i Skandinavien och spänner över hela hennes oeuvre från tidigt 1950-tal fram till idag. Kusamas originella konstnärskap presenteras genom ett rikt urval av måleri, teckning och skulptur så väl som omfattande rumsliga installationer och material från hennes happenings och performances i 1960-talets New York. Yayoi Kusama – I oändligheten är den första omfattande utställningen som uppmärksammar Kusamas stora intresse för mode och design. Här visas också en rad tidiga aldrig visade verk och en serie helt nya målningar skapade speciellt för utställningen.