29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema

Skeppsholmen, Stockholm, 29-31 juli

Stockholm är en sommarstad utan jämförelse och Skeppsholmen är rent bokstavligen hjärtat omgiven av stans glittrande vattenlandskap. Stockholm är också en kulturell och folklig utgångspunkt i Sverige och Skandinavien, en stad som likt många i världen förtjänar en internationell musikfest. Med mat och dryck och umgänge i urban skärgårdsmiljö njuter Ni av staden, sommaren, konsten och musiken – Stockholm Music & Arts är åter här. På Skeppsholmen 29-31 juli står starka musikaliska artistskap och ett initierat konstprogram i centrum.

Konst

Årets konstprogram vill ge besökaren olika världar att utforska, byggda på skiftande sinnesförändringar. Vi har skapat ytor som till synes känns lekfulla och glada, men om betraktaren gräver sig in under dem så påträffas lager på lager av mörkare känslor och varierande sinnevärldar. Världar en inte trodde fanns, eller världar som en alltid har varit en del av, kanske utan att veta om det. 

Ytan är bara porten in – sen skapar du din värld, ditt synsätt, din tolkning.

Mer om konstprogrammet kan du läsa här.

Trädgårdsscenen

I år intensifieras samarbetet med Moderna Museet och ArkDes – deras gemensamma trädgård blir platsen för festivalens nya lite mindre och mer intima scen. Trädgården är också en naturlig plats för Stockholm Music & Arts långsiktiga satsning på sitt konstprogram. 2016 invigs Trädgården med två superstjärnor. Ett verk av ingen mindre än den japanska konstnären Yayoi Kusama installeras. Vi har också den stora äran att erbjuda tre exklusiva konserter – en för varje dag under festivalen – med legendaren, revolutionären, poeten och rock´n´rollern Patti Smith. I akustiskt format, med ständige följeslagaren Tony Shanahan, sonen Jackson samt Seb Rochford, bjuder Patti på en virvelvind av spoken word och musik. Allt detta på Trädgårdsscenen som också kommer att intas av Loney dear, Nicole Sabouné, Cherrie, Naomi Pilgrim, Mohammed Ali, Vintergatan, Max Jury och Johanan. Fler artister tillkommer på såväl Stora scenen som på Trädgårdsscenen. 

Obs! Vi ber besökare observera att Trädgårdsscenen är en plats på festivalområdet ett begränsat antal åskådarplatser. Detta innebär att även du som befinner dig inne på festivalområdet och har biljett kan behöva gå till scen i mycket god tid inför konsertstarter. Du är alltså inte garanterad en plats till de spelningar som sker på Trädgårdsscenen trots festivalpass. 

Tider och mer specifikt schema kommer att presenteras inom kort. Viktigt! Luger och Stockholm Music & Arts reserverar sig för eventuella förändringar av artistuppställningar och framträdanden såväl före som under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och ej för enskilda artister och framträdanden och kan således inte återlösas vid inställda eller förändrade akter i festivalen.

Öppettider

Armbandsutlämningen:
Fredag: 10:00-23:00
Lördag: 10:00-23:00
Söndag: 10:00 – 23:00

Armbandsutlämningen sker vid festivalentrén på Skeppsholmen. Festivalarmbanden sätts på armen direkt vid utlämningstillfället – efter det så är festivalarmbandet personligt. Det går inte att dela ett armband mellan flera personer.

Trädgårdsscenen:
Fredag 11:45 – 01:00
Lördag 11:45 – 01:00
Söndag 11:45 – 00:00 

Festivalområdets:
Fredag 12:30 – 01:00
Lördag 12:30 – 01:00
Söndag 12:30 – 00:00 

Med festivalarmband är det fri entré mellan 10:00-12:00 på utställningen: Yayoi Kusama ”I oändligheten”.
Visas på Moderna Museet och ArkDes.

Hitta Till Festivalen

RESA TILL STOCKHOLM OCH SKEPPSHOLMEN
Åker du långväga ifrån rekommenderar vi att du ska ta tåget fram och tillbaka till Stockholm. Se www.sj.se för aktuella avgångar.
Skeppsholmen ligger centralt beläget i Stockholm. Vi uppmanar våra besökare att åka kollektivt, alternativt promenera till Skeppsholmen. Man kan ej ta bilen till Stockholm Music & Arts. Det är avspärrat efter Grand Hotel. Taxi kommer att stanna vid Grand Hotel.

RESA MED KOLLEKTIVTRAFIK
Skeppsholmen nås antingen till fots från Kungsträdgårdens tunnelbanestation, eller med buss 65. Man kan även åka Djurgårdsfärja till öns östra del. Se www.sl.se för aktuella tider.

Skeppsholmen

Skeppsholmen har en lång historia av konst och kultur. Skeppsholmsfestivalen, Stockholm Jazz och nu Stockholm Music & Arts. Läs mer om Skeppsholmen här.

Tillgänglighet

På festivalområdet finns toaletter för funktionshindrade samt rullstolsplatser. Som funktionshindrad med ledsagare är man berättigad att ha med ledsagaren in på festivalen. Ledsagaren behöver dock köpa en ledsagarbiljett och byta till ett ledsagar-armband på plats på festivaldagen. Ledsagar-biljetten kostar endast en serviceavgift på 10kr, men förväntas kunna uppvisa giltigt intyg på behövd närvaro samt legitimation. Samtliga rullstolsplatser bokas via Ticnet på telefon, ring 0771-70 70 70

Funktionär

Välkommen, nu kan du ansöka som funktionär för Stockholm Music & Arts 2016!

Att vara funktionär är både roligt och givande. Du kommer att möta massor av nya människor och du får chansen att uppleva festival på ett annorlunda sätt. Att vara funktionär kommer ge dig många goda minnen, konsertupplevelser, nya vänner och möjligheter att lära dig en rad nya saker och erfarenheter för livet. Vi förutsätter att du som funktionär tar ditt deltagande på lika stort allvar som vilken annan arbetsgivare som helst. Och vi vill att vårt samarbete bygger på ärlighet, förmåga att agera professionellt och självklart att få möjlighet göra något bra för andra.

Som funktionär hjälper man till antingen innan, under eller efter festivalen. Perioden att kunna hjälpa till som funktionär sträcker sig mellan den [mer info inom kort] juli och den [mer info inom kort] juli i år. Du kommer själv kunna välja vilka pass du vill vara delaktig i redan i ansökan.

För att få arbeta som funktionär på Stockholm Music & Arts 2016 måste man vara minst 18 år fyllda. Tänk på att vi inte tillhandahåller någon camping och på så vis tyvärr inte har någon funktionärs-camping.

Vill du hjälpa till på årets festival? kontakta de funktionärsansvariga på funktionar@stockholmmusicandarts.com

 

Allmän info

Här nedan finner ni svar på några standardfrågor, samt lite tips på olika saker.

Om du har frågor som vi inte lyckats besvara i förväg på denna
 hemsida är du välkommen att skicka frågan din till info@stockholmmusicandarts.com eller skicka oss ett meddelande på Facebook eller Twitter.

ACKREDITERING
Ackrediteringen för Stockholm Music & Arts är nu stängd.

ÅLDERSGRÄNS
På Stockholm Music & Arts råder en 13-årsgräns som är satt efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym som arrangören av Miljöförvaltningen är ålagd att följa.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

AFFISCHERING OCH FÖRSÄLJNING
Man får inte affischera eller på annat sätt marknadsföra sin eller annans verksamhet utan tillstånd. Detsamma gäller all typ av försäljning. Följer man inte detta kan det leda till böter.

BILJETTER
All information om biljetterna hittar du på här. Viktigt! Luger och Stockholm Music & Arts reserverar sig för eventuella förändringar av artistuppställningar och framträdanden såväl före som under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och ej för enskilda artister och framträdanden och kan således inte återlösas vid inställda eller förändrade akter i festivalen.

BOENDE
Det finns inget campingområde i anslutning till festivalen. Camping på Skeppsholmen är inte tillåten. Park- och allemansrätten gäller ej. Vi hänvisar till Stockholms befintliga utbud av hotell, vandrarhem och campingområden. Se www.visitstockholm.com för mer information.

BORTTAPPADE FÖREMÅL
Allt som tagits omhand av festivalen kommer efteråt lämnas till polisens hittegodsavdelning.

BURKAR, GLAS- OCH PLASTFLASKOR
Får inte tas in på området.

EFFEKTFÖRVARING
Finns utanför området.

DJUR
Man får inte ta med dig djur in på (eller ut från) Stockholm Music & Arts.

GRILLAR OCH STOLAR
Det är inte tillåtet att elda eller grilla på Skeppsholmen. Detta gäller även engångsgrillar. Det är inte heller tillåtet att ta med sig campingstolar och liknande in på området (bänkar att sitta på finns främst på serveringsområdena).

KAMEROR
Fotografering för privat bruk är tillåtet. Kameror med standardutrustning (t.ex. inbyggd blixt) och fast objektiv med zoom upp till 55 mm är tillåtet.

Fotografering för kommersiellt bruk (publicering av tryckt material, digitalt eller för sändning där det finns uppdragsgivare) är ej tillåtet utan tillstånd från festivalen. Utbytbart eller fast objektiv med zoom över 55 mm och extrautrustning (avtagbar blixt, tele, stativ) är ej tillåtet på festivalen. Alla former av videokamera eller ljudinspelningsutrustning är ej tillåtna. Det är även inte tillåtet att fotografera med blixt.

MAT OCH DRYCK
Det finns massa god mat och dryck (läsk/öl/vin) på festivalområdet. Egen mat får inte tas in på området.

PARAPLYER
Man får inte ta med paraplyer in på området. Detta för att uppfällda paraplyer döljer sikten för allt för många stackare som betalt för att se artisterna. Ta med regnkläder istället.

PARKERING
Undvik att ta bilen, parkering i området är endast till för rörelsehindrade. Åk kollektivt.

PUBLIKSURFA
Att ligga på publikens armar / crowdsurfa / floata är förbjudet p.g.a. säkerhetsskäl. Bryter man mot detta blir man avvisad från festivalområdet. Stage diving är också förbjudet.

PLANKNING
Alla plankare avvisas och polisanmäls. Plankning kan leda till åtal och böter.

SERVICE: BANKOMAT
Det finns ingen bankomat på festivalområdet men alla etableringar tar kreditkort. Ta med kontanter för snabbare service.

SERVICE: HYGIEN
Vattenpost/toaletter finns inne på området.

SERVICE: SJUKVÅRD
Sjukvårdspersonal finns vid samtliga scener samt ambulerande inne på området.

SÄKERHETSVAKTER
Finns runt och på området.

TIPS: KLÄDER
Tänk på att vädret kan variera. Dagen kan vara jättevarm för att sen bli kylig framåt kvällen.

TIPS: VAR I PUBLIKEN SKA JAG STÅ?
Ibland kan det bli väldigt trångt längst fram. Är man inte en van konsertbesökare kan det vara en bra idé att inte ställa sig allra längst fram. Vill du stå längst fram men inte trängas så är sidorna att föredra. Visa alltid hänsyn.

TIPS: ÖRONPROPPAR
Hörseln är känslig. Öronproppar finns till försäljningen i merchandise-försäljningen.

TIPS: DRICK MYCKET VATTEN OCH GLÖM INTE ATT ÄTA!
Det är jätteviktigt att dricka mycket vatten, särskilt när det är varmt och solen är framme. Ibland kan det också vara lätt att glömma bort att känna efter ifall man är hungrig. Se till att äta och drick ordentligt.

TIPS: SOLKRÄM
Glöm inte att skydda dig. Solkräm köps på t.ex. närmaste apotek och kan vara bra att ha när man är ute i sol en en hel dag.