29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema
kajsa_lindgren_bw

Kajsa Lindgren

presenteras i samarbete med Audiorama

Den stockholmsbaserade kompositören och ljudkonstnären Kajsa Lindgren (född 1990) arbetar med att utforska miljöer och olika slags strukturer inom dem genom ljudperspektiv. Hennes kompositioner fokuserar ofta på ljudfälts-inspelningar och att utveckla ett slags ekoakustiskt perspektiv inom musiken, att använda elektroakustisk musik som utforskande metod.

En av anledningarna till varför intresset för fältinspelningar är så stort är att det kan hjälpa en att komma i kontakt med och lära sig om nya miljöer, ämnen, kulturer, strukturer och levande ting inom dem, genom ljud. Att det kan låta en som kompositör att använda sig av både konstnärliga och vetenskapliga perspektiv när det kommer till själva inspelningen, materialet och skapandeprocessen. Det här kan såklart appliceras på flera typer av kompositionstekniker och processer, men det är denna som hon funnit mest intressant och effektivt i sitt arbete.

Kajsa Lindgrens medverkan i Stockholm Music & Arts sker i samarbete med Audiorama, och består av en ljudinstallation baserad på hydrofoninspelningar, ett utforskande av undervattensmiljöerna som omsluter Skeppsholmen.

Foto: Hampus Andersson