29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema
patti smith sv

Patti Smith

PATTI SMITH: TRE UNIKA KONSERTER MED ORD OCH MUSIK AV PATTI SMITH, TONY SHANAHAN, JACKSON SMITH OCH SEB ROCHFORD

”When I was younger, I felt it was my duty to wake people up. I thought poetry was asleep. I thought rock´n´roll was asleep.” – Patti Smith

Det är med huvuden böjda i vördnad och bröst fyllda av glädje Stockholm Music & Arts presenterar tre kvällar och tre unika konserter med legendaren, revolutionären, poeten och rock´n´rollern Patti Smith. I akustiskt format, med ständige följeslagaren Tony Shanahan, sonen Jackson samt Seb Rochford, bjuder Patti på en virvelvind av spoken word och musik. Kvällar då slumrande poesi och trött rock´n´roll kommer att vara garanterat klarvaken.

I Frankrike är hon riddare av konst, i USA sitter hon i Rock´n´roll Hall of Fame, blir utnämnd till en av rockhistoriens 100 största av Rolling Stone och får The National Book Award för sin självbiografi Just Kids. Här i Sverige blir hon tilldelad Polarpriset 2011. Ändå har Patti Smith aldrig känts som en del av etablissemanget. En poet bland rockmusiker, en rockmusiker bland poeter, en vanlig människa bland ikoner och en ikon bland vanligt folk. Patti Smith är egentligen för många saker för att rymmas i en enda person. Och kanske är det just därför alla dessa tankar och känslor bara måste ut – på papper, på vinyl eller från en scen och in i våra hjärtan. På vår nya intima scen i Moderna Museets och ArkDes trädgård är avståndet mellan Pattis ord och ditt hjärta kortare än på mycket länge.