29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema
Usage: Only press with byline

Naomi Pilgrim

Naomi Pilgrim är Stockholmsbon med ena foten på Barbados som 2013 slog världen med häpnad med låten ”No Gun”. Efter att ha körat bakom artister som Lykke Li och Agnes hade tiden kommit för artisten att ta tag i sina drömmar och framföra sin egen musik. Hennes självbetitlade EP överöstes med lovord från bloggar och musikrecensenter. The Guardian satte singeln ”House of Dreams” på sin favoritlista, Andy Warhols Interview magazine ville ha den första intervjun och musiktyckare liknade Naomi vid Sade och Lauryn Hill.

Under åren som gått sedan ”No Gun” släpptes har Naomi dragit stora publiker på festivaler som Way Out West och norska By:Larm. Men främst av allt har hon skrivit, växt och rest. Förra året återvände hon till sitt barndomshem Barbados för första gången på ett knappt decennium. Resan var en örfil och ett uppvaknande, inte minst musikaliskt.

På sin nya EP ”Sink like a stone” vänder Naomi ut och in på sig själv och sin samtid. Resultatet är en lika vacker som smärtsam reflektion av artistens sinnevärld. Politiska utvecklingar som extremhögerns framfart i Sverige omvandlas till melodiska och obekväma frågor om kulturarv, förtryck och fascism. Den första singeln, som är skriven tillsammans med Henrik Jonzon och har namngett EP:n, är inspirerad av afroamerikanen Eric Garners död i New York 2014.