29–31 juli | SkeppsholmenKöp biljett här Årets schema
MOGWAI_atomic_cover_screening_text2

Mogwai play Atomic

– Perform the soundtrack from the film ”Atomic”

Vilket band passar egentligen bättre på Stockholm Music & Arts än legendariska postrockarna Mogwai? För dem har ju alltid musiken och konsten gått hand i hand. Och denna sommar bjuder de dessutom inte bara på en konsert, utan en hel film. ”Atomic – living in Dread and Promise”, av filmaren Mark Cousins, visades på BBC förra året och Mogwais soundtrack släpptes som album tidigare i år. Filmen är en poetisk sammanfattning av de fasor och förhoppningar som atomtekniken gett oss under åren sedan Hiroshima. Ett dystert ämne, kan tyckas, men också en perfekt duk för Mogwai att måla sin stämningsladdade musik på, liv och död, hopp och rädsla, krig och fred, atomiskt och organiskt.

Filmen kommer att visas i sin helhet medan Mogwai framför soundtracket och de kommer alltså inte att spela någon annan musik. Mogwai – alltid unika men denna kväll ännu lite unikare än vanligt.

Världen puttrade på i en stilla britpoplunk när Mogwai plötsligt dök upp i slutet av 90-talet och ställde allt på ända med sina tre första, numera legendariska, album ”Mogwai Young Team”, ”Come on die young” och ”Rock Action”. Sedan dess har de förärat oss en strid ström album och projekt på en i stort sett årlig basis. De har också samarbetat med Cronos Quartet och Clint Mansell på soundtracket till The Fountain, gjort musiken till en dokumentär om Zindedine Zidane samt till den franska tv-serien ”Gengångare”.