search

Omar Soleyman förvägras inresa till Sverige av Svenska Konsulatet. Därav är hans spelning på Stockholm Music & Arts inställd.


Omar Soleyman förvägras inresa till Sverige av Svenska Konsulatet. Därav är hans spelning på Stockholm Music & Arts inställd.

Omar Soleyman med band vägras visum i Sverige på grund av att Sverige inte släpper in Syriska medborgare för tillfället. De anser att risken är för stor att bandet ska ansöka om uppehållstillstånd i Sverige.

Inte nog med att det är absurt att inte släppa in Syriska medborgare. Det är såklart extra galet när det handlar om en artist som turnerar i hela världen utan problem. En artist som även tom har spelat i Sverige tidigare. Det är första gången bandet vägras visum någonsin i hela världen.  Heja Sverige.

Det är såklart tråkigt på alla plan. Politiska som kulturella.

Vi har gjort allt i vår makt för att lösa detta men Sveriges regering har bestämt sig. Vi kan dock meddela vår syn på saken; ren och skär idioti.

Glädjen i allt är att Goran Kajfeš hoppar in på kort varsel och tar Omars speltid imorgon.

Goran Kajfeš är trumpetare extraordinär. Musikalisk innovatör. En kryddig brygd i framkant av den visionära electrojazzen. Goran Kajfes är är sedan många år en självklar auktoritet i kärnan av den svenska musikscenen. En upptäcktsresande i det instrumentala gränslandet mellan rock, folk och jazz. Ständigt på jakt efter nya kontexter med sitt personliga sound.

Han har vunnit en Grammy för albumet Headspin och samarbetat med mängder av prominenta artister; José GonzálesEagle-Eye CherryStina Nordenstam och The Soundtrack Of Our Lives för att nämna några.

Tillsammans med sin maffiga Subtropic Arkestra tar han nu med oss på en världsomspännande odyssé där rytm och melodi bär oss över både genrer, länder och världshav. Imorgon fredag 14.45.