search

Frågor & Svar

Här nedan finner ni svar på några standardfrågor, samt lite tips på olika saker.

Om du har frågor som vi inte lyckats besvara i förväg på denna
 hemsida är du välkommen att skicka frågan din till info@stockholmmusicandarts.com eller skicka oss ett meddelande på Facebook eller Twitter.

ALKOHOL
Det är tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker på hela festivalområdet om du är över 18 år – vid entrén erhålls ett dryckesarmband mot uppvisande av legitimation. Läs de anslag som sitter i anslutning till barerna – där finns viktig information om serveringen. Det är viktigt att vi hjälps åt att följa dessa regler annars kan du bli ombedd att lämna festivalområdet. Observera att man får inte ta med egen alkohol in på området.

AFFISCHERING OCH FÖRSÄLJNING
Man får inte affischera eller på annat sätt marknadsföra sin eller annans verksamhet utan tillstånd. Detsamma gäller all typ av försäljning. Följer man inte detta kan det leda till böter.

BILJETTER
All information om biljetterna hittar du på här.

BOENDE
Det finns inget campingområde i anslutning till festivalen. Camping på Skeppsholmen är inte tillåten. Park- och allemansrätten gäller ej. Vi hänvisar till Stockholms befintliga utbud av hotell, vandrarhem och campingområden. Se www.visitstockholm.com för mer information.

BORTTAPPADE FÖREMÅL
Allt som tagits omhand av festivalen kommer efteråt lämnas till polisens hittegodsavdelning.

BURKAR, GLAS- OCH PLASTFLASKOR
Får inte tas in på området.

GARDEROB OCH EFFEKTFÖRVARING
Finns på området.

DJUR
Man får inte ta med dig djur in på (eller ut från) Stockholm Music & Arts.

GRILLAR OCH STOLAR
Det är inte tillåtet att elda eller grilla på Skeppsholmen. Detta gäller även engångsgrillar. Det är inte heller tillåtet att ta med sig campingstolar och liknande in på området (bänkar att sitta på finns främst på serveringsområdena).

INFORMATIONSDISK
Det finns en informationsdisk där du kan ställa frågor och få den senaste info om festivalen. Besök www.visitstockholm.com för allmän information om staden.

KAMEROR
Fotografering för privat bruk är tillåtet fredag och lördag. Kameror med standardutrustning (t.ex. inbyggd blixt) och utbytbart eller fast objektiv med zoom upp till 55 mm är tillåtet. Kameror är tillåtet fredag och lördag men inte under söndagen. Absolut inga kameror får tas in.

Fotografering för kommersiellt bruk (publicering av tryckt material, digitalt eller för sändning där det finns uppdragsgivare) är ej tillåtet utan tillstånd från festivalen. Utbytbart eller fast objektiv med zoom över 55 mm och extrautrustning (avtagbar blixt, tele, stativ) är ej tillåtet på festivalen. Alla former av videokamera eller ljudinspelningsutrustning är ej tillåtna. Det är även inte tillåtet att fotografera med blixt.

MAT OCH DRYCK
Det finns massa god mat och dryck (läsk/öl/vin) på festivalområdet. Egen mat får inte tas in på området.

PARAPLYER
Man får inte ta med paraplyer in på området. Detta för att uppfällda paraplyer döljer sikten för allt för många stackare som betalt för att se artisterna. Ta med regnkläder istället.

PARKERING
Undvik att ta bilen, parkering i området är endast till för rörelsehindrade. Åk kollektivt.

PUBLIKSURFA
Att ligga på publikens armar / crowdsurfa / floata är förbjudet p.g.a. säkerhetsskäl. Bryter man mot detta blir man avvisad från festivalområdet. Stage diving är också förbjudet.

PLANKNING
Alla plankare avvisas och polisanmäls. Plankning kan leda till åtal och böter.

SERVICE: BANKOMAT
Det finns ingen bankomat på festivalområdet men alla etableringar tar kreditkort. Ta med kontanter för snabbare service.

SERVICE: HYGIEN
Vattenpost/toaletter finns inne på området.

SERVICE: SJUKVÅRD
Sjukvårdspersonal finns vid samtliga scener samt ambulerande inne på området.

SÄKERHETSVAKTER
Finns runt och på området.

TIPS: KLÄDER
Tänk på att vädret kan variera. Dagen kan vara jättevarm för att sen bli kylig framåt kvällen.

TIPS: VART I PUBLIKEN SKA JAG STÅ?
Ibland kan det bli väldigt trångt längst fram. Är man inte en van konsertbesökare kan det vara en bra idé att inte ställa sig allra längst fram. Vill du stå längst fram men inte trängas så är sidorna att föredra. Visa alltid hänsyn.

TIPS: ÖRONPROPPAR
Hörseln är känslig. Öronproppar finns till försäljningen i merchandise-försäljningen.

TIPS: DRICK MYCKET VATTEN OCH GLÖM INTE ATT ÄTA!
Det är jätteviktigt att dricka mycket vatten, särskilt när det är varmt och solen är framme. Ibland kan det också vara lätt att glömma bort att känna efter ifall man är hungrig. Se till att äta och drick ordentligt.

TIPS: SOLKRÄM
Glöm inte att skydda dig. Solkräm köps på t.ex. närmaste apotek och kan vara bra att ha när man är ute i sol en en hel dag.

ÅLDERSGRÄNSER
Socialstyrelsens ljudrekommendationer innebär att du måste vara 13 år och uppåt för att komma in på festivalen.