search

Anna von Hausswolff

Anna von Hausswolff

Det är ett mörkt drama som blossar upp från händerna när de vandrar upp och ner på pianot. På några få sekunder fylls rummet med ett allvar som är svårt att förneka. Klangerna målar svart överallt. Vi lyssnar till Anna von Hausswolffs debut i album-format. Vi är djupt tagna.

När vi försöker minnas debuterande artister som gjort ett så gigantiskt avtryck som von Hausswolff har gjort stänger hjärnan av och det mesta blir blankt. Inte så att hon ensam härskar på tronen men ”Singing From The Grave” har ett uttryck som pressar allt annat åt sidan. En röst som stormar upp hav berättar om döden och livet med en pregnans som man inte tror kan mynna från någon som bara fyllt tjugo-någonting. Ekon av Diamanda Galas och Nick Cave studsar i den trängsta av korridorer och förenas i en stämma som blir fullkomligt unik. Det sakrala går hand i hand med det profana och hugger upp en ny stig för folk att följa efter.

Det teatrala anslaget som finns på ”Singing From The Grave” manifesteras på scen som en vild fläkt som ruskar tag om själen. Vad som vi mer kan förvänta oss från Hausswolff är något som ständigt underhåller tankarna och vi är inte ensamma om dessa. För mer vill vi ha. För mer vill ni ha. För mer kommer vi också att få.

Musik

Lyssna in dig på artisterna i vår spellista på Spotify

Video

Se artisternas videos på Youtube

Hemsida

www.annavonhausswolff.com